Datum gebeurtenis: 01/06/20116   |     Gepost: 26/06/2016   |     Laatst aangepast: 26/06/2016

Reeds 15 jaar wou ik een hondje.

Mijn man was er echter altijd tegen.Chuhuahua Hamme 2Tot een tijdje geleden een vriendin van mij echt actief op zoek was naar een chihuahua pup.
Bij ons in het Waasland is een kweker die Chihuahua pups verkoopt, 'ga je eens mee kijken' vroeg ze? Ik mee....
De echtgenote van de kweker laat ons binnen en de kweker zelf gaat in de garage drie pups halen. 1 pup steelt mijn hart onmiddellijk.... ik neem foto's van hem en ons en stuur die door naar mijn man.
Tot mijn verbazing gaat mijn man de dag erop alleen kijken naar de pup en is net als ik meteen verliefd. ik krijg een pup!
Mijn geluk kan niet op, maar omdat ik echt tijd wil maken voor het beestje vraag ik of hij er nog 14 dagen mag blijven zodat we hem kunnen gaan halen wanneer we 14 dagen echt thuis zijn.
Dan kunnen we hem zindelijk maken en alles leren wat hij moet weten wanneer we er niet zijn dachten we. 14 dagen later ga ik hem dan halen. Ik zit op een roze wolk en wil gewoon naar huis met onze kleine vriend.

Chuhuahua Hamme 2"De kweker doet mij een uitleg over 10 dagen garantie" en drukt mij er ook op dat wanneer er iets is ik zeker niet onmiddellijk naar de dierenarts moet rennen, hem eerst bellen is de beste oplossing want tenslotte kent hij de pups en zal hij me helpen met raad en daad. Ik kom woensdag met hem thuis in de late namiddag en hij begint meteen vreselijk te kwijlen.
Ik moest mijn sjaal in de was gooien want die was volledig nat. Ik dacht dat dit het gevolg was van stress. De kweker had hem net gewassen omdat hij zei dat de pup dan vers kon starten met nieuwe geuren, dan was er nog de auto rit naar huis, nieuwe omgeving, nieuwe baasjes.. Hij wou niet eten maar ik dacht dat beestje heeft vandaag vast al bij de kweker gegeten.
De dag erop, donderdag begin ik meteen met puppytraining. Bij alles wat hij correct doet beloon ik hem met snoepjes die hij graag eet. Van zijn korrels wil hij niet eten maar ik denk dat hij gewoon nog even moet settelen.
Mijn vriendin had ondertussen ook een chihuahua gekocht (elders) en deze had twee dagen niet gegeten van de stress. De derde dag had die zich gesetteld en at en dronk die perfect. Dus ik dacht, we geven het even tijd.
Kweker zei ook dat hij waarschijnlijk diarree kon krijgen van de ontworming wat hij ook ten volle had. Ook smakte hij vaak, wij die geen hondenervaring hadden dachten dat het beestje dorst had en zette het bij zijn water wanneer hij dit deed.

Vrijdagmorgen heeft het beestje nog steeds diarree en wil nog steeds niet eten, ik vind dit zorgwekkend en bel de kweker. Deze zegt me dat ik een potje natte voeding moet gaan halen type Cesar want hij moet toch eten, de diarree is van de ontworming en als hij blijft diarree hebben kan ik bij hem terecht voor een anti diarree middel.
Ik vertrouw dit echter niet, hoe kan zo'n klein diertje zo lang zonder eten en vochtverlies via diarree? Ik bel onmiddellijk naar mijn dierenarts. Deze zegt me vandaag zeker langs te komen en liefst met een staaltje van zijn stoelgang.
Ik wacht geduldig op een volgende stoelgang om deze op te scheppen en naar de dierenarts te kunnen hollen. Echter ipv diarree volgt er nu braken. Ik vertrek onmiddellijk naar de dierenarts. Hij krijgt wat inspuitingen en medicatie om hem op te peppen. De dierenarts adviseert mij alvast de kweker hiervan op de hoogte te stellen. Ik doe dit via sms en uren later antwoorde deze 'Dat is jammer te horen, hoe gaat het nu met hem?' Zaterdagmorgen is onze pup te slap na een hele nacht braken en diarree. Ik bel onmiddellijk naar onze dierenarts en we mochten onmiddellijk komen.
Ons hondje is reeds in suikertekort en aan het uitdrogen, hij moet blijven voor infuus, intraveneuze medicatie en observatie. Ik stuur terug een sms naar de kweker met een update over de ernst van de situatie maar er komt geen enkele reactie.

Chuhuahua Hamme 3"Toen wij hem kochten stelden we de vraag waarom deze pup zo goedkoop was", de kweker antwoordde daarop dat hij het kweken in bijberoep deed als hobby en slechts 2 a3 nestjes per jaar had, hij deed het als hobby en niet voor het geld, dit leek ons een aannemelijke uitleg. De dierenarts zei ons dat deze kweker ook inkoopt en dat we niet de enige waren die bij hem een zieke hond kochten. Ondertussen krijg ik van vrienden verschillende reacties 'heb je de moeder hond gezien? Heb je het puppverblijf gezien? Heeft de kweker vragen gesteld over waar het diertje zou verblijven?, en zo verder...' op al deze vragen moeten we schuldig 'nee' antwoorden.... Ik kijk op websites van broodfokkers. Ik kom tot de pijnlijke conclusie dat ik een hondje bij een broodfokker heb gekocht. "Ik heb dus onbewust deze praktijken in stand helpen houden en dit valt ons zeer zwaar."

Chuhuahua Hamme 4

Zondagmorgen mogen we onze pup terug gaan halen, hij eet een beetje astraunatenvoeding en we moeten hem snachts bijvoeden. We doen dit met veel liefde en hij lijkt op goede weg.
Dinsdagmorgen Is hij echter terug slecht, niets eten en overgeven. Terug naar de dierenarts, terug hospitalisatie. Ik ben echt kwaad en stuur een sms naar de kweker 'u hebt ons een doodzieke hond verkocht, ik zal de dierenarts kosten op u verhalen'. Geen reactie, geen vraag naar hoe het met hem gaat. Raar als je dit als bijberoep en hobby doet en je het lot van uw diertjes niet aantrekt. Dit geeft ons het gevoel dat hij absoluut niet gevoelsmatig met de dieren bezig is.

Wanneer iemand per ongeluk een nestje heeft kan men hem altijd bellen, hij komt ze graag halen maar als ze al gechipt zijn moet hij ze niet meer hebben, als je op internet broodfok Oost - Vlaanderen ingeeft staat hij bovenaan de rij met als opmerking ' verkoopt zieke hondjes'. Deze man is een ware broodfokker die geen barst inzit met de hondjes zelf. Woensdag ben ik onze kleine spruit terug gaan halen bij de dierenarts, voor de moment lijkt hij beter al moet hij nog een arsenaal aan medicatie nemen voor een tijdje want uit zijn stoelgangonderzoek blijt dat hij vol zit met maag darm parasieten. En hij heeft ook het begin van kennelhoest.

 

Ik wil mijn verhaal met iedereen delen! Wees voorzichtig voor je een pup koopt en let op alle tekenen van broodfok die ik door mijn onervaren zijn en naïviteit en onmiddellijke liefde voor mijn hondje niet gezien heb. Zorg dat je de moeder hond ziet en hun verblijf, een kweker die de honden gaat halen, Niet kopen! Kan je de pup onmiddellijk meenemen zonder dat er vragen gesteld worden over waar de pup terecht gaat komen? Stel u daar vragen bij.
Lees alle tips over broodfokkers en zorg dat je niet dezelfde fout maakt. Ons beestje is meer dan welkom en we omringen hem met de beste zorgen en liefde maar het is nog steeds bang afwachten of wij of de parasieten gaan winnen....

 

Tips: Kennelhoest  |  10 Dagen garantie!  |  10 tips


Datum gebeurtenis: 10/11/2015   |     Gepost: 14/02/2016   |     Laatst aangepast: 14/02/2015

Ik wil het verhaal vertellen over onze Chihuahua Blacky.

Op 10 oktober 2015 kochten we een pupje in een dieren speciaalzaak in het Brusselse.
Na 2 dagen begon hij te hoesten. Zonder aarzelen zijn we naar de dierenarts gegaan. Volgens de dierenarts had hij kennelhoest en was hij er erg aan toe. Hij werd meteen gehospitaliseerd waarbij hij vocht kreeg toegediend via een infuus.

Na enkele dagen mocht hij terug naar huis maar een week later leek het ons het best om terug te gaan. Nu had hij een longontsteking en we kregen medicatie mee. Weer een week later was het hondje nog steeds niet genezen en we hebben dan 3 maal per dag Aerosol gegeven. We zagen onze lieve pup zo achteruit gaan. Ineens begon hij te stikken in het holst van de nacht. Ik besloot om meteen naar de dierenarts te gaan waar hij die ochtend werd overgebracht naar de dierenkliniek. Daar vertelden ze dat hij een erfelijke longaandoening had en dat een operatie de enige mogelijke oplossing was om hem nog eens kans te geven. Tijdens de operatie kwam de dokter tot de conclusie dat het beestje niet meer te redden was. Daarop besloten we om hem in te laten slapen op de operatietafel.

We hebben er 9 dagen alles voor gedaan. Ik ben nu reeds 2000euro kwijt. Bij de dierenwinkel zijn ze op de hoogte gebracht door mijn dierenarts vanaf dag 2. Ze beloofden al mijn kosten terug te betalen maar dat was eerst niet vanzelfsprekend. Uiteindelijk na tussenkomst van de politie kreeg ik enkel de kosten van de medicatie terug zonder BTW! De BTW en hospitalisatie wilden ze mij niet vergoeden. Ook in het laatste verslag van de dierenarts stond aan wat de chihuahua overleden was. Volgens de dierenwinkel was dat niet genoeg omdat de OORSPRONKELIJKE doodsoorzaak niet vermeld werd. Ze vroegen zelfs een verslag van de autopsie maar het arme beestje was al open gesneden na de operatie en toen bleken de longen erg aangetast. Hij was niet meer te redden.

De winkel verkocht 140 rassen. Wij wachten nog op verdere reactie van de winkel. Ik wil dat mijn verhaal op jullie website komt zodat andere mensen beter gaan opletten waar ze een pupje kopen.

Tips: Kennelhoest  |  De winkel verkocht 140 rassen  |  10 tips

 10 tips

Brochure

Lid worden

hond Klik hier

Tips adopteren van een broodfok honden

Uiteraard willen wij u niet ontmoedigen maar het is wel belangrijk dat u met volgende feiten rekening houdt:

- U moet veel geduld kunnen opbrengen.
- U mag geen stress overbrengen op de hond.
- Ervaring hebben met honden is een vereiste. De meeste asielen zullen u screenen. 
- Minstens 1 week thuis zijn bij de hond, indien mogelijk langer.
- De honden kennen nog geen commando's en kunnen angstig reageren, je hebt ervaring en veel geduld nodig.
- De honden zijn niet zindelijk en moeten aangeleerd worden om hun behoeften buiten te doen.
- Weet dat deze honden geen gezinssituatie gewend zijn.
- Kleine kinderen in de familie zijn af te raden. Dit hangt af van hond tot hond. Het asiel in kwestie zal hier rekening mee houden.
- Wees er u van bewust dat er mogelijks onvoorziene dierenartskosten kunnen opduiken.

×

10 Tips

Hoe herken je een goede fokker? 10 tips!

1. Er worden maximum 2 rassen gefokt.

2. De fokker heeft niet non-stop pups te koop (er wordt meestal met wachtlijsten gewerkt).

3. De pups groeien, samen met hun mama, bij voorkeur op in huis.

4. Je kan bijgevolg het moederdier zien.

5. Je bent altijd welkom voor een bezoekje.

6. Beide ouderdieren worden getest op erfelijke aandoeningen.

7. De pups verlaten het nest niet voor de leeftijd van 8 weken (15 weken voor het buitenland).

8. De pups worden gechipt en gevaccineerd.

9. Er worden geen pups verkocht aan dierenwinkels.

10. De pups worden niet aangeboden op zoekertjessites.

×